Søk etter produkterLukk søk

Når ettåringen får insulinpumpe

Har du utfordringer som gjør at du må ha tilpassede klær eller spesialsydde plagg? Ikke alle er like, og noen passer kanskje ikke inn i klær kjøpt i butikk. Og andre trenger kanskje et plagg som er tilpasset ulike behov.

Som lille Frida på 1 år. Hun fikk konstatert diabetes når hun var 10 måneder gammel, og er avhengig av insulin for å overleve. Derfor går hun i dag med insulinpumpe. Den er festet til kroppen, noe som betyr at hun må ha den med seg uansett hvor hun krabber. Utfordringen ble raskt hvor hun skulle gjøre av pumpa når hun krabbet rundt og lekte med de andre barna. 

– Det er ikke mange på hennes alder som får diabetes, og dermed var det ikke så mange praktiske alternativer på markedet. Vi fikk selvfølgelig noen hjelpemidler til å feste pumpa til klærne, men for vår del var det ingen gode løsninger, sier mamma Gry Therese Enderud.

Sykehuset mente at Gry kunne være den som tråkket opp veien for skreddersydde klær til så små barn med diabetes. Men hun kunne jo ikke sy. En dag i oktober satt Gry å så på live sendingen til Bygdas Grommeste på facebook. – Der fikk jeg se en lokal dame som sydde barneklær, og etter å ha forhørt meg litt rundt fikk jeg vite hvem hun var, forteller Gry. 

 

Skreddersydde klær med plass til insulinpumpe

Gry henviste seg derfor til meg med spørsmål om jeg ville sy noen klær som hadde plass til en insulinpumpe. Hun ønsket at insulinpumpa ikke skulle være i veien for en aktiv ettåring, og at Frida ikke skulle få så lett tilgang på pumpe og ledninger. Samtidig må mamma Gry ofte ned til pumpa for å gi insulin; justere ved for høyt blodsukker eller stoppe pumpa ved for lavt blodsukker. 

Jeg hadde ikke sydd slike klær før, så det var selvfølgelig en spennende utfordring. Dette var et oppdrag med mening. Dette skulle jeg løse. Jeg fant ingen mønster eller oppskrift på nettet så her måtte jeg bruke fantasien. Hva kunne fungere enkelt og praktisk for en ettåring? 

Løsningen ble til at jeg sydde en skjult lomme på innsiden av buksene hennes. Den skjuler pumpa under klærne, og gjør at den ikke kommer i veien under lek. Frida får heller ikke tuklet med pumpa. 

 

Bukse med lomme på innsidenBukser

 

– Når jeg tok kontakt med Fru Flon møtte jeg på ei dame som kastet seg rundt, og kom med gode forslag på hvordan hun kunne løse dette. Du kan trygt si at hun tok utfordringen på strak arm, og løste det veldig bra, skryter Gry.

 

Stadig flere går med insulinpumpe

Stadig flere går over til insulinpumpe. Da er det naturligvis også flere som får et behov for en ekstra lomme i buksen (eller andre plagg). En daglig utfordring for insulinpumpebrukere er å løse hvor de skal gjøre av pumpa. Men du trenger ikke lenger gjemme pumpa i bh´en eller ha insulinpumpa stikkende ut av klærne dine. Velg en smart måte å bære den med deg på. Gjør som Gry og la meg spesialsy en løsning for deg. I noen spesielle tilfeller kan det også være dekket av Nav.

Og det er ikke bare insulinpumpe-lomme jeg har sydd for kunder med ekstra utfordringer i livet. Av andre ting jeg har spesiallaget er:

  • bittesmå klær til premature barn
  • ekstra lange bukser til veldig slanke og høye barn
  • vottepar i to forskjellige størrelser
  • klær til barn som går med gips 

Det gir meg en god følelse å ha bidratt til at hverdagen til ei lita jente er blitt litt enklere. Mamma Gry og lille Frida trenger ikke lengre bekymre seg for en synlig insulinpumpe, og det trenger ikke du heller. 

Har du en funksjonshemming som gir en ekstra utfordring når du skal ha på deg klær? Ikke la det hindre deg i å leve ditt beste liv. La meg løse dine utfordringer, og sy spesialsydde klær til ditt behov. Ta kontakt så finner vi frem til en løsning.

Kommentarer

Bli den første til å kommentere
Legg igjen en kommentar

Les også

Det unike med ullklær

Ullklær for både barn og voksne har alltid vært en favoritt, når jeg og symaskina skal velge oss et nytt prosjekt. Det er noe eget med ull.

Når ettåringen får insulinpumpe

Har du utfordringer som gjør at du må ha tilpassede klær eller spesialsydde plagg? Ikke alle er like, og noen passer kanskje ikke inn i klær kjøpt i butikk. Og andre trenger kanskje et plagg som er tilpasset ulike behov.

Prisvinnende ullvotter

Jippi! Mine hjemmesydde ullvotter har vunnet pris som bygdas grommeste produkt. Det er skikkelig gøy at produkter jeg selv elsker å bruke faller så godt i smak i mitt nærmiljø. Jeg endte opp med godt salg, og flere bestillinger.

Skreddersydde og unike klær til din lille pode

Allerede på 1800-tallet begynte kvinner å skreddersy klær og andre nyttige husholdningstekstiler, som håndklær, vaskekluter, bleier og gardiner, av poser som kom inn i hjemmet som matvareemballasje. I USA oppdaget møllerne på 30-tallet at kvinner brukte melposene av bomull til å lage skreddersydde klær til familien. Og de gjorde det ikke fordi det var trendy; det var helt nødvendig. Å kjøpe klær i butikk eller stoff til å sy selv hadde de ikke råd til, og gjenbruk av matvareemballasje var løsningen. 

Gjenbrukbare kaffefiltre sine mange fordeler

Min lille morgenskvett med kaffe utgjør kanskje ingen trussel mot miljøet – men når jeg tenker på at vi nordmenn til sammen drikker nesten 13 millioner kopper om dagen, ja, da er det lett å kjenne en liten bismak. Og jeg spør meg selv: Hva kan jeg gjøre med det?

Ta en titt på disse produktene

Sett i merinoull str 128

kr 899.00

Lynglilla med blomster og hals.

kr 599.00

Joggis med blomster str 104

kr 549.00

Joggis med traktor str 104

kr 549.00